Deborah krijgt de kracht om uit te stappen.

“Prostitutie is geen baan, want het is niet menselijk. Ik vind het belangrijk dat Nederland wakker wordt en dat mensen het echte verhaal horen,” de bruine ogen van Deborah staan vastberaden terwijl Deborah haar bruine krullende haar over de schouder gooit. Ze straalt kracht uit als ze haar verhaal vertelt.

Deborah heeft een moeilijke jeugd en krijgt op jonge leeftijd te maken met misbruik. Als tiener krijgt ze een relatie, in eerste instantie lijkt het goed te gaan: “Mijn vriend respecteerde mij. Maar op een gegeven moment liep de relatie uit de hand. Hij heeft mij verkracht waarna het bergafwaarts is gegaan.”

Ik durfde geen hulp te vragen omdat ik mij schaamde voor alle foute keuzes die ik had gemaakt.

Vanaf dat moment begint Deborah’s vriend haar te slaan en haar leven te beheersen: “Ik werd een soort huisslaaf. Ik mocht ook niet meer naar mijn werk. Daardoor kregen we hoge schulden en werd de situatie uitzichtloos.” Deborah raakt overtuigd dat ze weg moet bij haar vriend. Ze is beschadigd en heeft geen idee wat ze nu moet doen met haar leven: “Ik durfde geen hulp te vragen omdat ik mij schaamde voor alle foute keuzes die ik had gemaakt. Uiteindelijk ben ik in een privéhuis (seksclub red.) gaan werken.”

Jaarlijks nemen bijna honderd vrouwen deel aan ons uitstaptraject.

Wil jij vrouwen als Deborah helpen om duurzaam uit de seksindustrie te stappen? Geef jij deze prachtige mensen hun zelfvertrouwen terug, en bouw je mee aan een nieuwe toekomst?

Ik vroeg mezelf af: ga ik door tot het bittere einde en dat ik dan een einde maak aan mijn leven, of zoek ik hulp


Deborah wordt gedwongen tot handelingen die ze eigenlijk niet wil doen: “Zo had ik een klant met de fantasie dat hij seks had met een minderjarig meisje. Een kind. Ik moest me kleden als een meisje en meegaan in zijn fantasieën. Het maakt je écht kapot als je dit soort dingen aan het doen bent. Als je het niet doet, kom je in grote problemen.”
Deborah maakt veel vreselijke dingen mee en wordt depressief: “Ik vroeg mezelf af: ga ik door tot het bittere einde en dat ik dan een einde maak aan mijn leven, of zoek ik hulp?”
Deborah maakt een keus die haar leven verandert: “Uiteindelijk heb ik de kracht gekregen om uit te stappen. God was hierin écht een Lichtpunt voor mij. Daarnaast heb ik dankzij De Haven mijn eigenwaarde weer teruggevonden in dit moeilijke proces.”

*Wegens privacyredenen is Deborah niet de echte naam van deze vrouw.

Raakt dit levensverhaal jou?

Wil je weten welke verhalen schuilgaan achter de mensen in de prostitutiestraten en bordelen? Ontvang rauwe, maar ook hoopvolle verhalen rechtstreeks in je mailbox.