Zodra Kiko's klanten vertrokken zijn, studeert ze tot diep in de nacht.

Kiko werkt jarenlang in de prostitutie. Na een paar gesprekken maakt ze duidelijk dat ze het liefst wil uitstappen: “Ik heb veel meegemaakt en daardoor werkt mijn hoofd niet goed meer. Ik kan mij slecht concentreren en heb veel moeite met het leren van nieuwe dingen. Dat vind ik ook erg spannend.”

Als jonge vrouw verhuist Kiko van Thailand naar Nederland: “Ik leerde mijn Nederlandse man in Bangkok kennen. Mijn moeder Yindi had ernstige nierproblemen en mijn vriend stelde voor om te helpen. Hij beloofde mij een baan in Nederland, waardoor ik geld voor de operatie van mijn moeder kon verdienen. Eenmaal in Nederland wilde hij dat ik in de prostitutie ging werken. Ik wilde niet, maar hij drong aan. Toen bleek hij grote schulden te hebben, en die moest ik afbetalen!”

De klanten die komen, willen vaak jonge meisjes.

Kiko heeft te maken met misbruik en geweld. Ze wordt niet beschermd door de eigenaar van de salon. Ook de omstandigheden zijn ronduit slecht: “Als ik vrije dagen wilde of ziek was, kreeg ik niet doorbetaald. Ook kreeg ik geen loonstrookje, waardoor ik geen woning kon huren.”

Op een dag overlijdt de man van Kiko: “Ik besloot om te stoppen met het werk in de massagesalon. Eenmaal zonder werk kwam ik er snel achter dat ik geen mogelijkheden had. Mijn diploma wordt in Nederland niet erkend. Ik had geld nodig voor mijn moeder. Bovendien had mijn man een grote schuld opgebouwd. Om geld te verdienen om de schuld van mijn man af te kunnen betalen, huur ik een peeskamer in de Geleenstraat. Nu word ik weer misbruikt door mannen.”

Na mijn dienst achter het raam studeer ik tot diep in de nacht, omdat mijn coach gelooft in mijn toekomst.
Cedric Bledsoe

In de Geleenstraat komt Kiko in contact met veldwerkers van De Haven. Na een aantal gesprekken besluit Kiko om een afspraak te maken met de jobcoach van De Haven: “Het liefst wil ik in de zorg werken, maar een stem in mijn hoofd zegt steeds dat ik het niet kan, en dat andere mensen het veel beter kunnen dan ik. Door alle trauma’s heb ik veel moeite met leren. Maar mijn coach stimuleert mij om wél een opleiding te doen. Samen gaan we op zoek naar een plek die bij mij past. Ik ben nog niet zover om de seksindustrie voorgoed achter mij te laten, maar na mijn dienst achter het raam studeer ik tot diep in de nacht omdat mijn coach gelooft in mijn toekomst. Als ik mijn opleiding heb afgerond en een baan in de zorg heb, kan ik deze vreselijke wereld voorgoed achter mij laten!”

*Dit verhaal is gebaseerd op feiten. Vanwege privacyredenen is Kiko niet de echte naam van deze vrouw.


Raakt dit levensverhaal jou?

Wil je weten welke verhalen schuilgaan achter de mensen in de prostitutiestraten en bordelen? Ontvang rauwe, maar ook hoopvolle verhalen rechtstreeks in je mailbox.