Dewi's minimumtarief wordt vaak niet eens gehaald.

Dit is de plek waar we Dewi ontmoetten: de Haagse Doubletstraat, ook wel de “goedkoopste prostitutiestraat” van Nederland genoemd: “Mijn familie wilde dat ik een Nederlandse man zou vinden zodat zij een betere status in Thailand zouden krijgen!”

De Thaise Dewi werkt in deze smalle straat met hoge huizen. Mannen slenteren keurend rond. Ze onderhandelen over de prijs, het dragen van een condoom en of het mogelijk is om het met meerdere vrouwen tegelijk te doen. De minimumprijs wordt vaak niet eens gehaald. Dewi: “De zware geur haalt mij altijd even uit balans. Het is een combinatie van zweet, urine, parfums, en muffe kleren.”

Niet lang na ons huwelijk dwingt hij mij om de prostitutie in te gaan.

Dewi vertelt verder: “Ik voelde me zo verschrikkelijk vies. Een deel van het geld wat ik verdiende, pakte mijn man direct af en de rest werd naar mijn familie gestuurd. Met dit geld kan mijn zus Mira naar school.” 

Een paar jaar geleden heeft Dewi zich kunnen ontworstelen van haar man: “Ik stond op straat, had geen inkomen en sprak nauwelijks Nederlands. Ik had geen idee wat ik moest doen. Toen ontmoette ik mijn maatschappelijk werker van De Haven. Dankzij haar heb ik mijn zelfvertrouwen terug en weet ik dat ik er mag zijn. Ik heb een opleiding gevolgd en werk nu in een bakkerij.”

Weeïge geuren brengen mij terug naar de peeskamer, maar ik vecht om deze trauma’s te verwerken.”

Dewi heeft met hulp de seksindustrie achter zich gelaten, maar helaas zijn de emotionele gevolgen nog erg groot en aanwezig: “Ik heb last van de trauma’s en slaap erg slecht. Soms zie ik de gezichten van de klanten voor me en word ik bang. Weeïge geuren brengen mij terug naar de peeskamer, maar ik vecht om deze trauma’s te verwerken.”

*Dit verhaal is gebaseerd op feiten. Dewi is niet de echte naam van deze vrouw.

Raakt dit levensverhaal jou?

Wil je weten welke verhalen schuilgaan achter de mensen in de prostitutiestraten en bordelen? Ontvang rauwe, maar ook hoopvolle verhalen rechtstreeks in je mailbox.