Leesplannen

Gods hart gaat uit naar mensen die in onrecht leven, vernederd en veroordeeld worden, dat lees je in Bijbel. En daarom biedt De Haven leesplannen aan via de bekende Bijbel App van YouVersion.

In ieder leesplan krijg je in een aantal dagen, vanuit de Bijbel, inspiratie en verdieping rondom thema's als veroordeling, genade, vergeving en naastenliefde.

Leren leven zonder oordeel

Kijken naar mensen zonder oordeel. Het is wat Jezus ons leert, maar waar we zelf zo vaak in falen. Dit leesplan geeft je handvatten om zonder oordeel te leren leven. In dit plan duiken we het leven in van drie vrouwen. Vrouwen die veel verkeerde keuzes hebben gemaakt, of slachtoffer zijn van de verkeerde keuzes van anderen. Maar Jezus ziet ze, en veroordeelt ze niet. Zullen wij dan niet hetzelfde doen?

Jij hebt licht in handen

Je leven kan donker zijn. Misschien mis je een geliefde, heb je te maken met ziekte, of haal je geen vreugde meer uit het leven. In dit leesplan zien we drie vrouwen die het duister van dichtbij ervaren. Maar zij vinden de kracht om het licht dat God geeft te omarmen en te verspreiden. Hopelijk bemoedigt dit jou dat óók jij licht in handen hebt. Zijn licht is jouw licht!