Prostitutie, een wereld van verschil

17-11-2020

We lopen door de straten en kloppen op het raam bij Maria. Ze heeft een zware dag, het is een jaar geleden dat haar dochtertje van vier is overleden. In haar thuisland zou ze een herdenkingsdag houden. Maar nu staat ze hier. In de goedkoopste prostitutiestraat van Nederland.

Ik wil deze vreselijke plek achter mij laten.

Moeders, dochters en zussen. Dát zijn de vrouwen die wij tegenkomen in de seksindustrie. Mensen zoals jij en ik, met levens die lijnrecht tegenover elkaar lijken te staan. Zoals Maria, de vrouw die zonder haar kind verder moet leven. Als we haar beter leren kennen, komen we erachter dat diepe armoede haar heeft gedwongen in de seksindustrie te gaan werken. Ze droomt van een baan in de zorg, maar ziet geen mogelijkheden om hieraan te beginnen. Ze zit vast in de prostitutie.

Of neem het leven van Lydia, een vrouw die al jaren in de Haagse prostitutie werkt voor haar familie. Eindelijk heeft ze de moed gevonden om de keuze te maken om uit te stappen. Dat neemt haar familie haar niet in dank af: “Jarenlang heb ik mijn leven opgeofferd voor hen, maar nu zijn ze woedend omdat ik voor mijzelf kies door deze vreselijke plek achter mij te laten.”

Doe je mee?

De seksindustrie is een wereld waarin tegenstellingen centraal staan. Voorstanders en tegenstanders. Uiterlijk en innerlijk. Licht en duisternis.
Wij geloven dat we deze duisternis samen kunnen bestrijden met Licht. Doe je mee?