Stichting De Haven start met hulpverlening in Rotterdam 

23-06-2022

Stichting De Haven is er voor moeders, dochters en zussen in de prostitutie. Wij willen mensen in het prostitutiecircuit inspireren, hoop bieden en ondersteunen. Omdat we willen strijden tegen het onrecht in de seksindustrie. Dit jaar start Stichting De Haven met hulpverlening aan mensen die werken in Rotterdam. 

De seksindustrie in Rotterdam 
In Rotterdam werken duizenden mensen in de seksindustrie. In de havenstad is geen raam- of straatprostitutie, maar zijn er wel tientallen sexclubs en privéhuizen. Ook vindt er escort plaats. De prostitutiesector in Rotterdam is minder zichtbaar, maar dat betekent niet dat deze vrouwen onze hulp niet keihard nodig hebben. Steeds vaker kreeg De Haven vanuit Rotterdam verzoeken om hulp en ondersteuning. Cliënten verwezen onderling door naar De Haven. Daarom breiden wij ons werkgebied nu ook uit naar Rotterdam. 

Hoe wij helpen 
Bij Stichting De Haven ontmoeten we iedere dag sterke vrouwen in moeilijke situaties. Wij helpen deze vrouwen door ze op te zoeken, er voor ze te zijn en een vertrouwensband op te bouwen. Maar we zijn er ook voor ze bij praktische vraagstukken over bijvoorbeeld financiën, onderwijs, schulden of huisvesting. Als het moment daar is, bieden we ze een persoonlijk uitstapprogramma met bijvoorbeeld taallessen en jobcoaching. In Rotterdam zetten we voorlopig eerst in op het actief bezoeken van de tientallen clubs en helpen we de eerste cliënten.