De Haven per 15 april verhuisd

16-04-2021

Tweehonderddertig vierkante meter kantoorruimte kocht Stichting De Haven. Ruim 2,5 keer de oppervlakte van het huidige kantoor! Een fijn nieuw kantoor met huiskamerfunctie waar we straks honderden cliënten professioneel kunnen begeleiden. Intensieve en op maat gemaakte begeleiding is voor hen vaak heel hard nodig.

Gisteren kwamen hier al wat clienten en zij waren verrast hoe mooi het was
Hanna, maatschappelijk werker

Na een periode van plannen, verbouwen en inrichten, is het gelukkig zover. Stichting De Haven heeft een nieuw inloopkantoor!

Ons nieuwe adres is per 16 april 2021: Hooftskade 91, 2526 KB Den Haag

De afstand tussen Groenewegje 76 en Hooftskade 91 is niet meer dan een paar honderd meter. En tegelijkertijd markeert de verhuizing een nieuw tijdperk. Wat in 1986 als veldwerk vanuit een café bij de Poeldijksestraat begon, groeide uit en kreeg in 1996 de vorm van een Stichting. Donateurs maakten destijds de aankoop van het pand op het Groenewegje mogelijk.

Nu 25 jaar later, is het werk uitgebreid met onder andere (online) veldwerk, prostitutie maatschappelijk werk en een uitgebreid uitstapprogramma. Het afgelopen jaar mochten we van betekenis zijn voor honderden (nieuwe) cliënten. We groeiden zo sterk, dat ons jasje niet meer paste. We zijn dankbaar voor de wonderlijke timing. De nieuwe huiskamer en gespreksruimtes bieden alle ruimte voor cursussen, hulpverlening en ontmoeting.

Haddy, een van onze vrijwilligers, is blij met ons nieuwe kantoor: “Het is lekker ruim en mooi. Ik moet nu wel iets verder lopen naar de Geleenstraat maar dat vind ik niet erg.” 

Ook de maatschappelijk werkers zijn enthousiast. Henriette: “De kleuren zijn mooi en de ruimte straalt rust uit. We hebben nu een mooie fijne keuken met een oven. Dat heb ik zo gemist op Groenewegje. Het is ook fijn dat we als de regels het weer toelaten meer vrouwen tegelijkertijd kunnen ontvangen en begeleiden. We hoeven niet meer te puzzelen met de ruimtes.” 

Maatschappelijk werker Hanna werkt nog niet zo lang bij De Haven en kijkt ernaar uit om op haar nieuwe werkplek te starten. “Gisteren kwamen hier al wat cliënten en zij waren verrast hoe mooi het was. Eén van hen zei: ‘Nu kunnen jullie nog meer vrouwen gaan helpen.’"

We zijn verhuisd maar ons doel blijft gelijk: betrokken hulp bieden aan moeders, dochters en zussen in de seksindustrie, ongeacht de omstandigheden of keuzes.