Doneren

Help moeders een nieuwe weg in te slaan

Veel vrouwen in de seksindustrie stellen zich bloot aan vernedering en onrecht uit liefde voor hun kinderen. Ze hebben geld nodig om hun kind een (betere) toekomst te geven, en hebben daar veel voor over. Stichting De Haven helpt deze dappere moeders bij het rode licht vandaan, en ondersteunt ze in het zoeken naar een passende baan. Help je mee? Geef een eenmalige donatie of steun ons als structurele donateur. Zo kunnen vrouwen als Yvet, Valerie en Elena uit de prostitutie stappen en, samen met hun kinderen, aan een nieuwe toekomst beginnen.

 

Doneer nu

Yvet is zwanger van één van haar klanten, en is nu vastberaden om uit de prostitutie te stappen.

Als we haar vragen waarom ze wil stoppen met werken in de prostitutie zegt ze: “Ik kon altijd goed mijn gedachten uitzetten, daarom hield ik het werk vol. Nu heb ik een aantal weken gewerkt met deze baby in mijn buik, maar ik kan dit niet meer. Niet nu ik zwanger ben. Ik ben steeds bang dat een klant agressief wordt en er iets met mijn baby gebeurt. Maar ik wil dit ook niet meer doen als de baby er straks is. Hij of zij verdient een betere toekomst.” Lees het hele verhaal van Yvet.

Help moeders als Yvet een nieuwe toekomst in te slaan

Valerie brengt haar kinderen naar bed en vertrekt dan naar de prostitutiestraat om de huur van hun huis te kunnen betalen.

Valerie is een knappe vrouw van begin dertig met drie schatten van kinderen. Een gezellige moeder waar je op het schoolplein snel mee aan de praat raakt. Een moeder die ook afgedraaid is tegen de tijd dat haar kinderen op bed liggen. Maar in plaats van haar favoriete Netflix-serie aanzetten, ploft haar oppas op de bank, en vertrekt Valerie naar de prostitutiestraat. Ze neemt haar plaats in achter het raam, omdat ze anders niet weet hoe ze haar huur moet betalen. Ze wil niet, maar ze moet. Lees het hele verhaal van Valerie.

Help moeders als Valerie een nieuwe toekomst in te slaan

Elena verdient tegen haar wil haar geld met prostitutie, zodat haar dochter uit Roemenië hier naar speciaal onderwijs kan.

Elena komt uit Roemenië, en heeft een dochter van zes jaar. Haar dochter woont nog in Roemenië, bij familie van Elena. Ze mist haar dochter verschrikkelijk, al facetimen ze elke dag. Als onze veldwerker aan haar vraagt hoe ze het al zolang volhoudt, zegt ze: “Ik heb geen keuze. Mijn dochter kan niet naar een normale school in Roemenië. Ik verdien nu veel geld, zodat ik mijn dochter ook naar Nederland kan halen. Dan kan ze hier naar speciaal onderwijs. Ik wil dat zij goed onderwijs krijgt.” Lees het hele verhaal van Elena.

Help moeders als Elena een nieuwe toekomst in te slaan

Icoon_Informatie

Voor €25,-

... lever jij informatiemateriaal over uitstappen die wordt uitgedeeld tijdens het veldwerk.
Icoon_Cadeautje

Voor €50,-

... geef je aan 5 vrouwen een cadeau. Met Valentijn, Moederdag en Kerst bezoeken we de vrouwen met een cadeautje.
Icoon_Taalles

Voor €100,-

... verzorg je één week Nederlandse taalles voor een groep vrouwen.
Icoon_Uitstappen

Voor €350,-

... geef je één maand praktische begeleiding bij stoppen met prostitutie.
Icoon_Jobcoach

Voor €500,-

... geef je één maand uitstapbegeleiding en jobcoaching naar ander werk of een opleiding.