Jobcoach (tijdelijk)

Jobcoach (tijdelijk)

Wij zoeken een jobcoach (20 - 32 uur)

Tijdelijk in de periode 1 augustus 2024 t/m 31 januari 2025 (i.v.m. zwangerschapsverlof)

Wil jij mensen in de prostitutie helpen hun dromen na te jagen?

Als jobcoach speel je een belangrijke rol in het uitstapproces: de stap van deelnemers naar werk, een opleiding of dagbesteding. Je begeleidt de deelnemers zowel tijdens de zoektocht naar passend werk, tijdens eventuele trainingen, en als iemand daadwerkelijk aan het werk is. Dat kan een reguliere baan zijn, bij een sociaal werkbedrijf of een leerwerkplek. Je creëert een veilige omgeving waarin je activeert en motiveert. Jouw coaching is doeltreffend en gericht op de route naar (nieuw) werk buiten de prostitutiesector.
Je bent erop gericht duurzame arbeidsrelaties tot stand te brengen; je bouwt actief relaties op met werkgevers, werkervaringsplekken en opleidingsinstituten in het netwerk van De Haven. Je werkt nauw samen met de andere jobcoach en het team van maatschappelijke werkers, met wie je regelmatig casuïstiek overleg hebt.

Dit ga je doen

 • Je stelt, in overleg met de cliënt, een individueel traject op en registreert en administreert dit op correcte wijze;

 • Je bereidt cliënten voor en plaatst en begeleid deze naar vrijwilligerswerk, betaald werk of een leerwerktraject;

 • Je legt en onderhoudt contacten met sociale ondernemingen, leerwerktrajecten, werkgevers, bemiddelende en uitkerende instanties;

 • Je levert een actieve bijdrage aan de verdere beleidsontwikkeling van jobcoaching;

 • Je geeft mede leiding aan trainingen en andere groepsactiviteiten;

 • Je werkt minimaal 1 dag per week in Rotterdam, de overige dagen in Den Haag;

 • Je doet met collega’s fysiek veldwerk in raamstraten en bordelen. Ongeveer één of enkele keren per maand wordt je samen met vrijwilligers ingepland voor een avonddienst. Tijdens dit veldwerk begeleidt jij de vrijwilligers.

Dit heb je in huis

 • Je  hebt hart voor mensen die werkzaam zijn in de prostitutie;

 • Je hebt een opleiding en/of relevante werkervaring op hbo-niveau op het gebied van jobcoaching of toeleiding naar werk. Werkervaring of opleiding binnen het sociale domein is een pré;

 • Je beschikt over inlevingsvermogen voor het begeleiden van cliënten met andere culturele achtergronden en met diverse (psychische) kwetsbaarheden;

 • Als sterke netwerker ben je in staat om het jobcoachingsaanbod pro-actief verder te ontwikkelen;

 • Je beschikt over goede schriftelijke en mondelinge uitdrukkingsvaardigheid voor het opstellen van plannen, schrijven van rapporten en bijhouden van registratiesystemen.

Dit krijg je van ons

We bieden je uitdagend, verrijkend en zinvol werk, binnen een organisatie die zich sterk ontwikkelt. Je krijgt veel kansen om te leren en  bent onderdeel van een gezellig team met gedreven mensen.  Er wordt veel gelachen en veel gedeeld met elkaar.
We bieden een tijdelijk contract voor de periode van een half jaar. De salariëring is in schaal 8 van de CAO Sociaal Werk, Welzijn en Maatschappelijke dienstverlening (€ 3.282 - € 4.676,- op basis van 36 uur). Deze functie kan desgewenst ook op ZZP-basis ingevuld worden. Echter de voorkeur van De Haven gaat uit naar een tijdelijk dienstverband.

In het arbeidsvoorwaardenpakket zitten verder gedeeltelijke tegemoetkoming in reiskosten; een individueel keuzebudget (IKB) ter waarde van zo’n 17 % bovenop je salaris (een eindejaarsuitkering en vakantie-uitkering van 8,3%); en een tegemoetkoming van € 10,- per maand voor je zorgkosten. Ook bouw je maandelijks een loopbaanbudget op, die je voor je eigen ontwikkeling kunt inzetten.

Over Stichting De Haven

Stichting De Haven is een christelijke organisatie die hulp verleent en ondersteuning biedt aan mensen die werken of werkten in de seksindustrie. Dit doen we door middel van veldwerk, maatschappelijk werk en jobcoaching. We zijn actief in Den Haag en Rotterdam. De Haven zoekt de doelgroep actief op daar waar ze aan het werk is: in clubs, achter prostitutieramen of in thuissituaties.  We zijn  trouw in het contact en respectvol present als stoppen geen optie is.

Solliciteren

Wij ontvangen je motivatiebrief  en CV graag uiterlijk 30 juni 2024. Geef hierin duidelijk aan wat je connectie met de doelgroep is en hoe je christelijk geloof jouw leven en je werk vormt. Je kunt je sollicitatie sturen naar info@dehaven.nl ter attentie van Megan Kok en Willem Greving.

Wil je eerst nog meer informatie of heb je nog vragen? Neem dan contact op met Megan  (06-15375005) of Willem (06-25219271).  

Solliciteer direct!

Het formulier is verzonden.